BCSKAI CSIRKEMELL LEVES
2006.12.20. 17:27
Hozzvalk: 4 szemlyre: 400 g csirkemell, 1 db vrshagyma, 50 g zsr, piros paprika, 1000 ml csontleves, 1 pohr tejszn, 1 db tojs, 1 db zldpaprika, 25 g liszt, 60 g vaj, s.
Elkszts: Zsrban megpirtjuk a megtiszttott, finomra vgott vrshagymt, meghintjk piros paprikval, felntjk csontlvel s belerakjuk a megtiszttott csirkemelleket. Sval zestjk s puhra fzzk. Ezutn a levesbl kiemeljk a csirkemelleket, kicsontozzuk s metltre vgjuk. Vajbl, lisztbl vilgos rntst ksztnk, besrtjk a levest s jl kiforraljuk. A tzrl levve leszrjk, legrozzuk s montrozzuk. Csszbe rakjuk a metltre vgott csirkemellet, rntjk a levest s karikra vgott zldpaprikval dsztjk.
|