CSIRKEGOMBC LEVES
2006.12.20. 17:29
Hozzvalk: 60 dkg csirkemell, 15 dkg srgarpa, 5 dkg karalb, 15 dkg petrezselyemgykr, 5 dkg zeller, 10 dkg vrshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 db zsemle, 1 csom zldpetrezselyem, 2 db tojs burgonya, zldpaprika, paradicsom, metlhagyma, trtt bors, s.
Elkszts mdja: A csirkemelleket kicsontozzuk. A megtiszttott zldsgeket vkony karikkra vgjuk s a csontokkal, egsz vrshagymval 3 l hideg vzben feltesszk fni. Hozzadjuk a fokhagymt, az egsz borsot, megszzuk s 40-45 percig nem ers tzn fzzk. Kzben a csirkemelleket a beztatott s jl kinyomkodott zsemlkkel egytt ledarljuk. Sval, trtt borssal, aprra vgott zldpetrezselyemmel zestjk, s hozzadjuk a tojsokat. Jl sszedolgozzuk, s apr gombcokat formlunk belle. A zldsges alaplt tszrjk, majd felforraljuk. Beletesszk a kiformzott gombcokat, a kockkra darabolt burgonyt, zldpaprikt s paradicsomot. Az anyagok puhulsig fzzk. Tlalskor meghintjk aprra vgott metlhagymval.
|