PADLIZSNKRM
2006.12.20. 17:19
Hozzvalk: 2-3 db padlizsn, 1 vrshagyma, olaj, fokhagyma, s, bors, citroml, (majonz)
Elksztse: A karcs padlizsnokat stben, mikrohullm stben, grillezben, vagy a tzhely vasn megstd. Romniban addig stik parzson, amg a hja el nem szenesedik, ettl finom fsts ze lesz. Ha a padlizsn puha s a hja megkrgesedett, hideg vzbe mrtogatott kzzel a szrnl fogva lehzod a brt. Deszkn, vagy ahogy Erdlyben nevezik laptn fa vagy manyag kssel addig vagdalod, mg ppes nem lesz. Jcskn adj hozz olajat s keverd habosra. 2-3 padlizsn 1-1,5 dl olajat is felvesz. Aprra vgott hagymval, fokhagymval, sval, borssal s egy kis citromlvel zestsd. Ha majonzt keversz bele, sokkal kevesebb olajat kell hasznlnod, s knnyebb is lesz az tel. Paradcsomszeletekkel krberakva kenknek, mrtogatnak knld, friss kenyrrel.
|