HALKRMMEL TLTTT ALMA
2006.12.20. 17:21
Hozzvalk 4 szemlyre: 15 dkg burgonya 20 dkg tonhal konzerv 1/2 citrom 3 dkg vaj 4-8 alma, mrettl fggen 1 kis fej lilahagyma tetszleges salta a dsztshez
Elkszts: A burgonyt megmossuk, hjban, ss vzben puhra fzzk. Kiss hlni hagyjuk, majd megtiszttjuk, s mg melegen ttrjk, majd kihtjk. Elkszts: A tonhalat lecsepegtetjk, sszeppestjk a burgonyval, sval, borssal s a citrom levvel zestjk. Amikor kellen sima masszt kaptunk, belekeverjk a vajat. Megmossuk az almkat, a tetejket levgjuk, kikaparjuk a maghzat, majd az regbe beletltjk a halkrmet. Ha valaki nem szereti a nyers almt, akkor kicsit megfzheti. A hagymt meghmozzuk, aprra vgjuk. A megtlttt almkat tnyrra tesszk, megmosott saltalevelekkel s a lilahagymval dsztve knljuk.
Munka: kb. 20 perc Fogyaszthat: kb. 35 perc mlva 1 adag: 265 kcal
|