Hozzvalk: 1 kis fej vrshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 szikkadt zsemle 20 dkg trappista sajt 20 apr csemege uborka 2 piros hs paprika 60 dkg darlt sertshs 2 tojs 1 kvskanl majornna
A stshez: b olaj
Elkszts: A hagymt, a fokhagymt megtiszttjuk, aprra vgjuk. A zsemlt beztatjuk. A sajtot kb. 1,5 cmes kockkra vgjuk. Az uborkt lecsepegtetjk, feldaraboljuk. A paprikt megmossuk, szrazra trljk, kicsumzzuk, a hst kb. olyan szeletkkre, vgjuk, mint a sajt.
Elkszts: A darlt hst tlba tesszk, hozzadjuk a hagymt, a fokhagymt, a kinyomkodott zsemlt, a tojst, a majornnt, st, borsot, s sima masszv keverjk. Kicsi, kb. 3 cmes gombcokat, ksztnk belle. Az olajt felforrstjuk, beletesszk a gombcokat, aranysrgra stjk, paprszalvtra kiszedjk s kihtjk. Amikor a kis gombcok kihltek, kis nyrsakra hzunk egyegy gombcot, csemegeuborkadarabot, sajtot s paprikaszeletet. Ezt ismteljk, amg a hozzvalk elfogynak. Tlalsig flival lefedjk, hogy ne szradjanak ki.
Munka: kb. 45 perc Fogyaszthat: kb. 1 ra mlva 1 nyrs: 120 kcal |