Hozzvalk 4 szemlyre: 1 kzepes burgonya 60 dkg liszt 2 dkg leszt 1 mokkskanl cukor 1 srga vagy zld hs paprika 1 piros hs paprika 4 paradicsom 2 db mozzarellagoly 20 db fekete, magnlkli olvabogy 2 dl olvaolaj
Elkszts: A burgonyt megmossuk, s hjban megfzzk. Mg melegen meghmozzuk, majd sszetrjk krumplinyomval.
Elkszts: Mly tlba szitljuk a lisztet, hozzadunk egy csipet st, a burgonyappet, az lesztt s a cukrot. Hozzntnk annyi langyos vizet (kb. 2 dl), hogy knnyen gyrhat masszt kapjunk. Legalbb 5 percen t gyrjuk. Letakarjuk konyharuhval, s langyos helyen 1 rn keresztl pihentetjk, hogy megkeljen. Ekzben a paprikkat megtiszttjuk, megmossuk, forr stben megstjk, lehzzuk a hjukat, a maghzukat eltvoltjuk, s hsukat feldaraboljuk. A paradicsomokat leforrzzuk, meghmozzuk, kivesszk a magjaikat, s hsukat apr kockkra vgjuk. A mozzarellt is felkockzzuk. Az olajbogykat vkonyan felszeleteljk. A pihentets utn mg egyszer tdolgozzuk a tsztt, 2-3 mm vastagsgra nyjtjuk, s egy 10 cm tmrj formval kerek lapokra kiszaggatjuk. Mindegyik kzepre tesznk nhny kocka mozzarellt, paprikt s paradicsomot, picit megszzuk, rtesznk egy felszeletelt olvabogyt, s sszezrjuk a tsztt. A szeleket jl sszedolgozzuk, s gombc alak! ra sodorjuk. Felforrstjuk az olajat, aranysznre stjk benne a gombcokat, s paprtrlvel kiblelt tlba tesszk, hogy a felesleges olaj lecsepeghessen. Megszzuk s azonnal tlaljuk.
A kislt gombcokat nem szabad letakarni amg a tbbi sl, mert a prtl a kislt tsztk megpuhulnak, elvesztik ropogssgukat. Inkbb meleg, de elzrt stben, nyitott ajtval tartsuk melegen.
Munka: kb. 45 perc Fogyaszthat: kb. 2 ra mlva 1 adag: 943 kcal |