Hozzvalk 18 szelethez: 8 tojs 50 dkg pulykamellfil 20 dkg ftt sonka 1 kis csokor petrezselyem 2 tojsfehrje 2 dl tejszn 1 mokkskanl morzsolt kakukkf dinyi vaj/ margarin 20 dkg szeletelt gpsonka
Elkszts: A tojsokat megmossuk, ss vzben kemnyre fzzk (10 perc), hideg vzbe mertve lehtjk, majd meghmozzuk, kt vgket (a srgjukig) levgjuk. A pulykahst s a sonkt kisebb darabokra vgjuk. A petrezselymet megmossuk, finomra vgjuk. A stt elmelegtjk 180C-ra (gzst 2. fokozat)
Elkszts: A pulykahst s a sonkt aprtgpbe tesszk, hozzadjuk a tojsfehrjket, a tejsznt, a levgott tojsfehrje-vgeket, a petrezselymet s a kakukkfvet, zls szerint szzuk, borsozzuk, s ppp-habb turmixoljuk. Vastagon kikennk vajjal/margarinnal egy kb. 1,8 l rtartalm, hosszks stformt, s kibleljk a kiss egymsra cssztatott sonkaszeletekkel gy, hogy a szlek tllgjanak a forma peremn. A massza felt a formba simtjuk, majd hosszanti irnyban a kzepkbe nyomkodjuk a vgott vgkkel egymshoz illesztett tojsokat. Tetejkre simtjuk a maradk masszt, a sonkaszleket felhajtjuk. A maradk vajjal/margarinnal vkonyan megkennk egy a forma mretnl valamivel hosszabb aluflialapot, s befedjk vele. Mly tepsibe tesszk a formt, felntjk annyi meleg vzzel, hogy a derekig rjen, majd a stben 45 percig gzljk. A stbl kivve tetejt slyokkal (pl. alufliba csomagolt konzervdobozokkal, svnyvizes palackkal) lenyomatjuk-tmrt! jk, s hagyjuk kihlni.
Tlalskor vglapra bortjuk a psttomot, vkonyan felszeleteljk, tlra rendezzk, s tojs-, cukkni-/uborkakarikkkal, saltalevlkkkel dsztjk. Eltelknt, hidegbf tartozkaknt knljuk.
Megjegyzs: Munka: kb. 45 perc Fogyaszthat: kb. 4 ra mlva 1 szelet: 128 kcal
|