TLTTT PARADICSOM
2006.12.20. 17:22
8 db kisebb mretû kemny paradicsomot mossunk meg, trljk szrazra, majd vgjuk le a tetejt. A kb. egynegyednyi rszt tegyk flre, a felnyitott paradicsomokbl pedig karalbvjval kotorjuk ki a magvas belsõ rszt. Utna 10 dg rokfort sajtot reszeljnk le, adjunk hozz fl dinyi aprra vgott vrshagymt, egy kis csokor ugyancsak felaprtott petrezselymet, 5 dg szobahõmrskletû vajat, 2 evõkanl tejflt, egy csipet st, egy csipet õrlt borsot, s villval keverjk habosra. Vgl tltsk a krmet a paradicsomok belsejbe, a levgott darabokat kalapknt illesszk vissza a ppozott tltelkre, s nhny rra tegyk a hûtõbe, hogy rlelõdjn. Gusztusosabb lesz, ha nyomzskba tlttt kevs krmmel dsztjk a tetejt. Hidegen, pirtott kenyrrel tlaljuk. Aki nem kedveli az rett rokfort sajt that zt, elksztheti a krmet juhsajttal is.
|