RECEPTEK : GESZTENYEKRMLEVES RUMOS MAZSOLVAL |
GESZTENYEKRMLEVES RUMOS MAZSOLVAL
2006.12.20. 17:30
Hozzvalk: 10 dkg mazsola, 1/2 dl rum, 25 dkg des gesztenyepr, 8 dl tej, 1 csomag vanlis pudingpor, 3 evkanl cukor, 1 csomag vanlis cukor, 3 evkanl mz.
Elkszts mdja: A mazsolt rumba ztatjuk. A gesztenyeprt villval sszetrjk. A tejbl egy merkanlnyit elvesznk, simra keverjk benne a pudingport s a cukrot. A maradk tejet felforraljuk, folyamatos kevergets mellett belecsorgatjuk a pudingporos tejet, beletesszk a gesztenyeprt, s 1-2 percig fzzk. Lehzzuk a tzrl, a vanlis cukorral zestjk, majd merlmixerrel habostjuk. A rumos mazsolt belekeverjk, s juharsziruppal vagy mzzel "pettyegetve" knljuk akr melegen, akr jgbe htve.
|