CITROMOS AVOKDLEVES
2006.12.20. 17:27
Hozzvalk 4 szemlyre: 2 nagyon rett avokd, 2 dl tejszn, 0,5 dl szraz fehrbor, 7 dl tykhsleves vagy zldsgerleves, 1 evkanl extra szz olvaolaj, 1 citrom, s, frissen rlt bors
Az avokdt kettvgjuk, magjt kiemeljk, hst a hjbl kiskanllal kikaparjuk. Robotgpbe tesszk, hozzadjuk a citrom levt, az olvaolajat, a bort s a leves felt. Sima, homogn krmm keverjk. Belekeverjk a maradk levest s a tejszn felt. Sval, borssal zestjk s 20 percre htszekrnybe helyezzk. Fogyaszts eltt a maradk tejsznt kemny habb verjk, s a kitlalt leves kzepre halmozzuk.
Tipp
Ha hslevest hasznlunk - akr kockbl ksztjk, akr frissen - teljesen le kell zsrozni, klnben a hideg avokdleves tetejn zsrkarikk fognak szklni.
|