SZATMRI PULYKARAGU
2006.12.20. 17:33
Hozzvalk:
75dkg pulykaaprlk, 25dkg alma, 3 evkanl olaj 3dkg zsemlemorzsa, 1-2 szllevl, s, 4 szem bors, kshegynyi pirospaprika, 1 kiskanl citroml.
Elkszts mdja:
Az alaposan megtiszttott pulykaaprlkot annyi vzzel ntjk le,hogy ellepje, hozzadjuk a szllevelet a szemes borsot, st. Amikor mr majdnem puha, beletesszk a megtiszttott, felszeletelt almt, s addig fzzk, mg az alma meg nem puhult. Kzben az olajon, megpirtjuk a zsemlemorzst meghintjk a pirospaprikval s ezzel srtjk be a ragu levt. Tlals eltt a szllevelet kidobjuk belle. Szatmrban levesnek is szoktk adni, akkor msfl liter vzzel fzik meg az aprlkot.(Gyakori, hogy hidegen is tlaljk).
|