Csokit a testre!
2006.12.27. 00:52
A csoki majszolni s testre val finomsg egyszerre. A j minsg, magas kakatartalm nassbl brmikor nyugodtan csemegzhetsz, hiszen egszsges, st, ha kedved tartja nemcsak megeheted, hanem magadra is kenheted. A csokolds szptszerek egyre npszerbbek, nem csoda, mert ez az dessg a szdban s a brdn olvad, nem a kezedben.
A csokinak azrt nehz ellenllni, mert isteni az illata, kellemes az ze, jt tesz a testednek s a lelkednek is. Szerencsre, egyre kevesebben hiszik azt, hogy a csoki egszsgtelen s hizlal, hiszen mr szmtalan kutats bebizonytotta, hogy ez nem igaz. Kedvenc dessgnk illata s ze elg ahhoz, hogy boldogsghormonok rasszk el testedet, s ez mg nem minden: a csokoldt olyan szenzcis sszetevk alkotjk, melyektl a boldogsgnl jval magasabb llapotba, eufriba kerlsz.
A csoki lelke a kaka, mely bvelkedik vasban, magnziumban, kliumban, cinkben, mangnban, ezrt remek antioxidns, lelasstja a sejtek regedst. A zld tes s szls kozmetikumok mr bizonytottak, brbrsonyost hatsuk messze fldn hres, most a csokin a sor. Egyre npszerbbek a csokolds pakolsok, masszzsok, narancsbr elleni ksztmnyek. A kaka 300 klnbz kmiai „finomsgot” tartalmaz, ezrt els osztly hidratl s fiatalt szer. Illata pedig lelkedet knyezteti, aromja ellazt, megsznteti a stresszt.
CSOKOLDKENYR:
Mindennapi csokoldkenyernket add meg neknk ma! Erre sem kell sokat vrnod.
Hozzvalk:
20 dkg finomliszt
20 dkg tcsokold 10 dkg kristlycukor 3 evkanl porcukor 5 dkg dibl 5 dkg aszalt szilva 2 tojs csipetnyi s 2 evkanl vaj 1 db citrom
A csokoldt a reszel legdurvbb fokn lereszeljk, vzgz felett megolvasztjuk. A tojsokat kettvlasztjuk, a fehrjbl kevs porcukorral s egy csipet sval kemny habot vernk. A srgkat egy kevertlba tesszk, cukorral habosra keverjk, hozzadjuk a lisztet, beleforgatjuk a fehrjt, az olvasztott csokoldbl 2 kanllal, a vajat, a dit, az aszalt szilvt s a reszelt citromhjat, majd alaposan sszekeverjk.
Formba ntjk, s 180 fokos stben 35-40 perc alatt megstjk. Amikor a csokold elkszlt, bevonjuk csokoldval, tetejt dival dsztjk.
J tvgyat!
|